Evenimente de Ziua Mondiala a Apei 2012 - Part 2

Moderatori: virgil.pascu, eduard.stan, administrator

Evenimente de Ziua Mondiala a Apei 2012 - Part 2

Mesajde eduard.stan » Lun Mar 26, 2012 9:45 am

Joi, 22 martie 2012, “Apă-Canal” SA Sibiu marchează Ziua Mondială a Apei prin inaugurarea unei expoziţii tematice gazduită la sediul societăţii
**************
Elevi de la Colegiul Naţional „O. Goga” în vizită la Staţia de epurare Sibiu
**************
Tema Zilei Mondiale a Apei din anul 2012 – „Apa şi siguranţa alimentară” este aleasă ca o necesitate pentru găsirea unor soluţii de gospodărire eficientă a apelor în raport cu creşterea explozivă a populaţiei urbane, în ultimii ani.
Datorită creşterii populaţiei şi pentru asigurarea accesului la alimente nutritive pentru toată lumea se face apel la o serie de acţiuni care ne poate ajuta cu: consumarea a mai puţine produse care sunt mari consumatoare de apă; reducerea pierderilor scandalos alimentare: 30% din alimentele produse la nivel mondial nu sunt niciodată mâncate şi apa utilizată pentru producerea acesteia este definitiv pierdută; creşterea producţiei alimentare de o calitate mai bună, care utilizează mai puţină apă pentru producţie; folosirea unui regim alimentar sănătos.
La toate etapele din lanțul de aprovizionare, de la producători, la consumatori, acţiunile pot fi luate pentru a salva apa şi pentru a asigura produse alimentare pentru toţi.
În perioada 19 martie – 22 martie 2012, se vor desfăşura acţiuni educative cu preşcolari şi elevi, în grădiniţe şi şcoli, în care să se pună accentul asupra importanţei pe care o are apa, precum şi asupra necesităţii conservării şi păstrării ei.
Proiectul propus are rol de informare, educare şi conştientizare a opiniei publice pentru păstrarea apelor curate, protejarea şi ocrotirea mediului natural, organizarea corectă a sistemelor de canalizare, construirea de staţii de epurare a apelor uzate, importanţa colectării selective a deşeurilor ecologice, reciclarea, folosirea apei gri, implicarea în acţiuni de igienizare a mediului înconjurător bazate pe voluntariat.
Activităţile vor fi coordonate şi prezentate de specialişti, într-un limbaj accesibil publicului larg.

Program de activităţi pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei desfăşurate în perioada 19 martie – 22 martie 2012:
19.03.2012 – la Şcoala generală Nr. 5 Arad – Demonstraţie a “ECO MAJORETELOR” Şcolii generale nr. 5 Arad, “GENEZA: Pământ, Aer, Apă, Foc” coord. prof. Daniela Ardelean.
- Reprezentare scenică „Apă curată pentru sănătatea noastră” – susţinută de un grup de elevi ai Şcolii generale nr. 5 Arad – coord. prof. Pintea Iuliana.
- Concurs între şcoli: Prezentare Power point „Apa şi siguranţa alimentară”
21.03.2012 – la sediul Grădiniţei PP 19 „Piticot” Arad şi sediul SGA Arad
- Prezentarea poveştii ”Peripeţiile lui Ovi”
- Prezentare Power point „Circuitul apei în natură”
- Expoziţie de desene realizate de preşcolarii Grădiniţei PP 19 „Piticot” Arad. „Să păstrăm apele curate pentru pentru sănătatea noastră!”
22.03.2012 – Simpozion – „Apa şi siguranţa alimentară”– la sediul SGA Arad
- Cuvânt de deschidere
- Prezentări tehnice susţinute de specialişti din cadrul SGA Arad.
Administraţia Bazinală de Apă Mureş – Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad
************
SC VITAL sarbatoreste si in acest an Ziua Mondiala a Apei, in data de 22 martie. Am hotarat ca anul acesta atentia noastra sa se indrepte spre elevii din localitatile limitrofe Baii Mari, in care SC VITAL SA asigura furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apa si canalizare. Astfel, 100 de elevi din Dumbravita, Grosi, Recea, Lapusel, Sasar, Copalnic Manastur si Coas vor avea ocazia sa viziteze Statia de tratare a apei si Statia de epurare a apelor uzate din Baia Mare.
************
CUP Dunarea Braila
COMUNICAT.pdf
(361.77 KiB) Descărcat de 624 ori
... Viata e frumoasa ...
eduard.stan
Site Admin
 
Mesaje: 16
Membru din: Mie Ian 19, 2011 3:12 pm
Localitate: Bucuresti

Înapoi la World Water Day 2012

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron