Ziua mondiala a apei in judetul Dambovita

Moderator: eduard.stan

Ziua mondiala a apei in judetul Dambovita

Mesajde Ionescu C » Vin Mar 25, 2011 12:16 pm

COMUNICAT
referitor la manifestarile dedicate Zilei Mondiale a Apei

În ficare an, la 22 martie, întreaga lume sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, un memento al concentrării atenţiei internaţionale asupra importanţei apei în general, ca element esenţial pentru viaţă şi prilej de sustenabilitate al unui management eficient al resurselor de apă potabilă ale omenirii.
Cu această ocazie specială, Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa a organizat o suită de manifestări, circumscrise acestui eveniment, care în anul 2011 are ca slogan „Apă pentru orașe, răspunsuri la provocările urbane”. Astfel, atât în Municipiul Târgovişte, cât şi în celelalte oraşe ale judeţului, au fost organizate puncte de informare, unde salariaţii Companiei au oferit raspunsuri la nelamuririle cetaţenilor, au distribuit pliante privind proiectul cu finanţare europeană “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă si apă uzată în judeţul Dâmbovita”, iar pentru mai bună relaţionare, cei care au dorit au raspuns unor chestionare specifice, menite să reflecte problemele cu care se confruntă în calitate de beneficiari ai serviciilor de apă şi canalizare.
În acelaşi timp, acţiunile organizate de Compania de Apă au debutat în cursul dimineţii de 22 martie, cu o întâlnire între conducerea societăţii şi elevii Liceului de arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte, în cadrul căreia directorul general ing. Radu Vasilescu a susţinut o expunere axată pe necesitatea de a proteja şi conserva mediul înconjurător şi îndeosebi apa potabilă, ca resursă epuizabilă şi, într-un limbaj accesibil tinerilor elevi, a explicat succint procesul tehnologic prin care apa potabilă ajunge la robinetele din locuinţele noastre, precum şi modul în care se face epurarea apelor uzate. A urmat vernisarea unei expoziţii de pictură şi desen, cuprinzând lucrări ale micilor artişti prezenţi, cele mai bune fiind premiate. Toţi autorii picturilor expuse au primit din partea Companiei de Apă stick-uri de memorie şi pixuri personalizate.
A urmat apoi o conferinţă de presă, subiectul principal constituindu-l sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei, ca parte a perioadei pe care O.N.U. a declarat-o „Deceniul apei 2005 – 2015”, având sloganul „Apă pentru viață”. A fost un bun prilej pentru a face din nou cunoscute proiectele şi planurile de viitor ale Companiei, directorul general Radu Vasilescu făcând referire la implementarea proiectului derulat prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, de rezultatele căruia vor beneficia aproximativ 172 000 de locuitori ai judeţului Dâmboviţa.
În partea a doua a zilei, festivităţile au continuat cu dialogul interactiv pe care conducerea companiei l-a avut cu elevii Şcolii „Mihai Viteazul” din Târgovişte, expozeul directorului general fiind urmat de intervenţii libere din partea copiilor prezenţi, pe tema importanţei apei pentru viaţă şi a nevoii de a stopa risipa apei potabile, de momente artistice dedicate acestui subiect şi de o altă expoziţie de pictură, la fel de reuşită, cei mai talentaţi fiind de asemenea premiaţi de Compania de Apă. Totodată, conducerea acesteia a precizat că cele mai reprezentative lucrări vor fi expuse la sediul Companiei, astfel de acţiuni urmând a fi continuate şi în alte unităţi de învăţământ din judeţ.
Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa mulţumeşte elevilor celor două şcoli, cadrelor didactice şi, în special, doamnelor profesor Gabriela Istrate, director al Liceului de arte „Bălaşa Doamna” şi Carolina Stroilă, responsabil educaţie ecologică de la Şcoala „Mihai Viteazul” din Târgovişte, pentru dăruire şi modul exemplar în care s-au implicat în marcarea acestei sărbători mondiale.

Biroul de presă
Fişiere ataşate
ziua apei 12.jpg
ziua apei 2.jpg
Pucioasa.jpg
Ionescu C
nou printre noi
 
Mesaje: 1
Membru din: Lun Mar 21, 2011 4:32 pm

Înapoi la Materiale de Ziua Mondiala a Apei

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron