[b]Concursului-seminar de depistări pierderi de apa[/b]

Sectiune specializata pe dezvoltarea proiectelor

Moderatori: virgil.pascu, eduard.stan, administrator

[b]Concursului-seminar de depistări pierderi de apa[/b]

Mesajde Alin Anchidin » Joi Apr 28, 2011 10:17 am

Concursului-seminar de depistări pierderi de apa

In primul rand cred ca ar trebui sa le multumim celor care s-au gandit sa organizeze un astfel de concurs-seminar, ideea a pornit de la Satu-Mare de la dl.dir.SAVA Gh.,celor de la ARA care au facut ca acest concurs sa devina o traditie si care l-a dezvoltat ,gazdelor care s-au straduit ca totul sa fie incitant ,participantilor si nu in ultimul rand membrilor comisiei care a avut greaua misiune de a desemna castigatorii.
Anul acesta 2010 a adus la startul acestei competitii 17 echipe, printre care si 2 din strainatate(Ungaria si Serbia), "Nu este rau deloc ca intr-un an de criza sa strangi la un loc atatea echipe" zicea dl. Sava.
Dl. prof.dr.ing. Anton Anton zicea: "ca si anul acesta speram ca sa avem o castigatoare surpriza"---ceea ce s-a putut observa si pe chipurile castigatorilor--cei din Ramnicu Valcea.
Membrii comisiei au avut si ei de deliberat mai mult decat pana acuma--- din cauza numarului echipelor---din cauza rezultatelor indicate de fiecare echipa---din cauza procentajului strans---si mai ales din cauza traseului ales care avea cate 2 defecte fiecare.
Seminarul a avut rolul de a arata strategii de reducere a pierderilor,sponsorul concurdului SEBA KMT a prezentat aparate noi pentru localizarea conductelor metalice -un nou tip imbunatatit de logheri , s-a prezentat si experienta formatiei din MISKOLC Ungaria care este o firma specializate pe domeniul pierderilor de apa.
Sper ca fiecare echipa A VENIT*A PARTICIPAT*SI A PLECAT CU CEVA NOU SI UTIL.



În perioada 3-5 noiembrie 2010 a avut loc la Drobeta Turnu-Severin a III-a ediţie a “Concursului-seminar de depistări pierderi de apă”, organizat de firma SECOM SA Drobeta Turnu Severin şi Asociaţia Română a Apei (ARA).
Competiţia de anul acesta a adus la start 17 echipe, printre care şi 2 din străinătate, din Ungaria şi Serbia, "Nu este rău deloc ca într-un an de criză să strângi la un loc atâtea echipe" a remarcat dl. Gheorghe Sava, director al companiei de apă din satu Mare şi iniţiator al acestui concurs naţional, pe lângă cele 17 participante înscriindu-se la secţiunea seminar încă 3 echipe. Au concurat reprezentanţi ai operatorilor de apă din Timişoara, Reşita, Tulcea, Târgu Mureş, Serbia, Ungaria, Alba, Galaţi, Constanţa, Satu Mare, Buzău, Râmnicu Vâlcea, Cluj, Gorj, Bucureşti, Iaşi, Botoşani. Echipa Aquatim a fost reprezentată de Augustin Blaga, Ion Kiss, Daniel Candiu şi Alin Anchidin.
Concursul s-a desfăşurat în intervalul orar 8:00 - 18:00, în condiţii normale de lucru, fiecare echipă având câte 3 probe de îndeplinit, 2 probe de localizare a pierderilor, cu ajutorul microfonului de sol - ureche electronică şi o probă de localizare a pierderilor în spaţiul verde, utilizând toate echipamentele din dotare.
Distanţele între punctele de start şi finiş au fost de aproximativ 150 m, timpul alocat de 30 minute, iar indicarea locului unde se afla avaria trebuia precizată în cm. Toate echipele participante au avut supraveghetori imparţiali si s-au punctat următoarele aspecte: semnalizare rutieră, echipament de protecţie, organizarea în teren, citirea planurilor, identificarea traseului şi indicarea pierderii ascunse. Departajarea echipelor participante s-a facut prin efectuarea unor sondaje, în functie de lungimea indicată de echipe, iar măsuratoarea s-a facut între punctul de start şi locul avariei.
Membrii comisiei au avut de deliberat mai mult decât la ediţiile precedente, din cauza numărului mare de echipe, a numărului mare de rezultate indicate de fiecare echipă, şi, în special, din cauza traseelor alese, care aveau câte două defecte fiecare.

Cine a urcat pe podium?

Domnul dr. ing. Anton Anton, profesor la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi membru în comisia de jurizare a concursului, îşi exprima, la deschiderea acţiunii speranţa de a avea o câştigătoare surpriza şi în acest an. Surpriza s-a putut citit într-adevăr, la sfârşit, pe chipurile câştigătorilor, echipa din Râmnicu Vâlcea, punctajul fiind foarte strâns. Pe podum au mai urcat, pe locul doi Apa Nova Bucureşti, iar pe locul trei, Aquatim Timişoara, campioană acum doi ani, la prima ediţie a concursului şi gazdă a ediţiei de anul trecut. Primele trei echipe clasate au fost premiate de firma SEBA KMT, astfel echipa Aquatim a primit un microfon de sol în valoare de aproximativ 1.500 euro.
Concursul-seminar a reprezentat un sprijin util, o experienţă relevantă pentru dezvoltarea profesională. Angajaţii Aquatim au dat dovadă de o bună coordonare în teren şi de profesionalism. În urma acestui concurs internaţional, echipa de depistări a pierderilor de apă a confirmat capacitatea şi experienţa pe care o are compania de apă din judeţul Timiş la depistarea pierderilor ascunse din reţeaua de apă. Cunoştinţele şi informaţiile acumulate pe parcursul derulării concursului, dar şi prezentările făcute în timpul seminarului au fost surse valoaroase de informaţii profesionale, care sperăm să ducă la rezultate bune în practică, la reducerea pierderilor de apă.
Seminarul a avut rolul de a arăta strategii de reducere a pierderilor, iar sponsorul concursului, firma SEBA KMT a prezentat aparate noi pentru localizarea conductelor metalice şi un nou tip îmbunătăţit de loggeri. S-a prezentat şi experienţa formaţiei din Miskolc, Ungaria, o firmă specializată pe domeniul pierderilor de apă şi s-au oferit puncte de plecare în demararea unui management eficient al pierderilor de apă.A.A.
Alin Anchidin
nou printre noi
A.A.
Avatar utilizator
Alin Anchidin
de-al nostru
 
Mesaje: 32
Membru din: Mar Ian 25, 2011 1:19 pm
Localitate: timisoara

[b]Primul concurs de detectare a pierderilor [/b]

Mesajde Alin Anchidin » Joi Apr 28, 2011 10:21 am

Primul concurs de detectare a pierderilor



Primul concurs de detectare a pierderilor din România organizat la propunerea D-lui Vasile Ciomoşîn 28-30 Septembrie 2008



Satu Mare a avut onoarea de a fi primul oraş din România care a găzduit Concursul de detectare a pierderilor. Cum s-a întâmplat?
Eram la Sibiu la un Worckshop de detectare a pierderilor ţinut de Andy Bowden, Anglia, când împreună cu dl. preşedinte A.R.A., Ciomoş Vasile, am pus bazele acestui proiect care se pare a avut şi are un real succes, fiind printre puţinele sau poate singurul din Europa.
Dl. Ciomoş, mereu receptiv la idei noi, a propus pe loc organizarea lui la Satu Mare şi patronează direct acest concurs, fiind prezent la fiecare ediţie.
Dl. Andy Bowded a fost şi el încântat de idee onorându-ne cu prezenţa domniei sale în juriul select format din
dl. Prof. MĂNESCU ALEXANDRU preşedinte CPPDA
ANDY BOWDEN consultat FOPIP I din Anglia
RICHARD NOAKES consultant FOPIP II din Anglia
Având în vedere că nimeni nu s-a mai confruntat cu o astfel de competiţie, a existat teama de a nu ne încadra în timp la deplasările echipeor , la cele trei defecte propuse, fapt pentru care prima ediţie a avut un număr mai restâns de echipaje, 6 iniţial, iar în final au mai înscrise 3 pe ultima linie printre care chiar câştigătoarea ediţiei, echipa din Timişoara.

Nume grele de societăţi au participat şi anume ( în ordinea tragerii la sorţi):

S.C. Compania Aquaserv Mureş
S.C. Compania de apă Someş S.A. Cluj
S.C Apa Nova S.A. Bucureşti
S.C. Apa-Canal Sibiu
S.C. Aquatim S.A. Timişoara
S.C. Apa-Canal 2000 S.A. Argeş
Apa Vital Iaşi
Compania de apă Braşov
Apa Buzău

Concursul s-a desfăşurat pe două ateliere de lucru:
1. – proba practică de detectare a trei spargeri
2. – prezentarea strategiilor de reducere a pierderilor
În ultima zi au avut loc discuţii cu producătorul de aparatură de detectare şi prezentarea de tehnologii şi echipamente din domeniu.
Spargerile au fost una reală şi una inexistentă (pentru a testa vigilenţa concurenţilor) şi o eroare datorată unui canal termic.
Prezentările strategiilor au fost deosebite, fiecare putând învăţa ceva de la ceilalţi.
Pe lângă concurs au participat ca observatori şi reprezentanţii unor companii care doreau sa-şi achiziţioneze autolaboratoare şi sa îşi facă strategii.
În final suntem siguri că toţi au fost câştigători atât la propriu cât şi la figurat participantii plecând atât cu experienţa câştigată cât şi cu câte o cupă şi o sticlă de „Apă de la Satu Mare” (PALINCĂ).
În final urez viaţă lungă acestei competiţii şi să participăm în număr cât mai mare anual.

ing. Sava Gheorghe

S.C. Apaserv Satu Mare
Director Tehnic
A.A.
Avatar utilizator
Alin Anchidin
de-al nostru
 
Mesaje: 32
Membru din: Mar Ian 25, 2011 1:19 pm
Localitate: timisoara

Concursului-seminar de depistări pierderi de apa editia a 4-

Mesajde Alin Anchidin » Mar Mai 03, 2011 1:19 pm

Asociaţia Română a Apei, cu sprijinul Centrului de Formare si Pregatire Profesionala in Domeniul Apei (CFPPDA) vă invită să luaţi parte la cea de-a IV-a ediţie a Manifestărilor - concurs “Detecţia pierderilor de apă”, eveniment găzduit de SC APAVIL SA SA , în perioada 17-19 mai 2011 in Călimanesti-Căciulata, Valcea.
A.A.
Avatar utilizator
Alin Anchidin
de-al nostru
 
Mesaje: 32
Membru din: Mar Ian 25, 2011 1:19 pm
Localitate: timisoara

Re: [b]Concursului-seminar de depistări pierderi de apa[/b]

Mesajde Alin Anchidin » Vin Mai 20, 2011 3:15 pm

Incep cu a va multumii in numele meu si al participantilor pentru efortul si seriozitatea pe care echipa companiei dvs. le-a demonstrat in cadrul celei de-a 4-a editii a Concursului Detectia Pierderilor de Apa desfasurat in perioada 17-19 mai 2011 la Calimanesti – Caciulata.


Evenimentul organizat de ARA prin CFPPDA, a beneficiat de gazduire SC APAVIL SA si de sustinerea companiilor SEBA Dynatronic si Grundfos. La ceasta editie au participat 17 echipaje in concurs (Gorj, Sibiu, Neamt, Tulcea, Dolj, Olt, Constanta, Bucuresti, Severin, Cluj, Tg Mures, Tmis, Alba, Galati, Deva,Maramures, Satu Mare) si in calitate de observatori Aquabis si Water Company Donau (Bulgaria).





Ca si la editiile anteriore, fiecare participant este un castigator prin informatiile noi si schimbul de experienta pe care l-au facut in aceste zile. Trofeul a fost adjudecat de echipa Companiei de Apa Olt.

Cu speranta ca acest eveniment a adus un plus de valoare in cadrul companiei dvs., va

asteptam sa participati si la editia din 2012,

Silviu Lacatusu

Director Executiv

Fundatia CFPPDA
A.A.
Avatar utilizator
Alin Anchidin
de-al nostru
 
Mesaje: 32
Membru din: Mar Ian 25, 2011 1:19 pm
Localitate: timisoara

Re: [b]Concursului-seminar de depistări pierderi de apa[/b]

Mesajde Alin Anchidin » Mar Apr 24, 2012 9:39 am

“Detectia pierderilor de apa

Asociaţia Română a Apei prin Centrului de Formare si Perfectionare Profesionala in Domeniul Apei (CFPPDA) vă invită sa luati parte la cea de-a V-a editie a Manifestarilor - concurs “Detectia pierderilor de apa”, eveniment găzduit de SC RAJA SA, în perioada 13-15 mai 2012 in Constanta.

Agenda evenimentului este urmatoarea:

13 mai 2012 – sosirea participantilor, prezentarea oficiala a Regulamentului de organizare a concursului si a Comisiei de Evaluare;
14 mai 2012 – desfasurarea probelor de concurs, depunerea rezultatelor in urna;
15 mai 2012 – evaluarea rezultatelor din teren, seminar/analiza in teren, premierea castigatorilor.
Pentru informaţii suplimentare despre conditiile de participare la concurs si regulamentul de desfasurare a acestuia puteţi apela la: Dl ing. Lacatusu Silviu wide@ara.ro; tel: 021 316 28 29; tel: 0744 215 772 si dna Rodica MIhai – SC RAJA SA Constanta tel :0742 148 250.
A.A.
Avatar utilizator
Alin Anchidin
de-al nostru
 
Mesaje: 32
Membru din: Mar Ian 25, 2011 1:19 pm
Localitate: timisoara


Înapoi la Proiecte

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron