Pagina 1 din 1

Ziua Mondială a Apei la APAVITAL SA Iasi

MesajScris: Lun Mar 21, 2011 1:47 pm
de ioan_savin
Sub titulatura “Porţi deschise viitorilor specialişti”, APAVITAL SA Iaşi organizează mai multe acţiuni de responsabilitate socială pentru a marca ziua de 22 martie, Ziua Mondială a Apei.

Vineri 18 martie 2011, 34 masteranzi de la Facultatea de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi au efectuat o vizită la Staţia de epurare a municipiului, iar pe 25 martie vor merge la Staţia de tratare a apei Chiriţa, pentru a vedea cum este prelucrată apa din râul Prut pentru a deveni potabilă. Tot pe 18 martie, APAVITAL a participat la o acţiune din cadrul proiectului de educaţie ecologică “Apa – izvor de sănătate”, în cadrul parteneriatului încheiat cu Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 din Iaşi. Peste 100 de copii au participat la această activitate, în cadrul căreia au putut afla povestea picăturii de apă – Little Blue (circuitul apei în natură) şi au vizionat un film pus la dispoziţie de APAVITAL, în care au fost prezentate informaţii despre prelucrarea apei potabile spre a deveni potabilă. De asemenea, au fost prezentate slide-uri ce prezintă sursele de poluare şi efectele asupra faunei, florei şi oamenilor, dar şi modalităţi de raţionalizare a apei.
Luni 21 martie 2011, 41 copii de la aceeaşi grădiniţă au efectuat o vizită la Staţia de tratare a apei Chiriţa, în cadrul acţiunii intitulate “De unde vine apa de la robinetele din casa noastră?” După ce au scos exclamaţii de uimire în sălile de filtre, copii au putut degusta apa produsă de APAVITAL la moderna Staţie de tratare a apei de la Chiriţa. Scopul educaţiei ecologice sau al educaţiei pentru respectarea mediului este formarea conştiinţei şi a conduitei ecocivice. Această educaţie începe în familie şi se continuă în şcoală. Bazele afective ale convingerilor ecologice se creează însă la vârsta preşcolară, prin cultivarea dragostei pentru natură şi prin formarea deprinderilor elementare de ocrotire a mediului.

Acţiunea “Porţi deschise viitorilor specialişti” continuă şi în zilele următoare. Pe 22 martie, 30 elevi de la Colegiul Tehnic «Dimitrie Leonida» din Iaşi vor vizita atât Staţia de tratare Chriţa cât şi Staţia de epurare a municipiului Iaşi. Pe 24 martie vine rândul elevilor de la Liceul de Informatică «Grigore Moisil» să viziteze Staţia de epurare, în cadrul proiectului Internaţional «Eco-Şcoala». Până la sfârşitul acestei luni, Staţia de epurare va mai primi vizita unui grup de studenţi de la Facultate de Mecanică şi a altuia de la Facultatea de Zootehnie, specialităţile Zooigienă şi Construcţii, în vreme ce studenţii de la specializările Amenajări şi Construcţii Hidrotehnice, Îmbunătăţiri Funciare şi Dezvoltare Rurală din cadrul Facultăţii de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, vor efectua vizite atât la Staţia de tratare Chiriţa cât şi la Captare Timişeşti.

Re: Ziua Mondială a Apei la APAVITAL SA Iasi

MesajScris: Lun Mar 21, 2011 1:48 pm
de ioan_savin
copii de la Gradiniţa PP 9

Re: Ziua Mondială a Apei la APAVITAL SA Iasi

MesajScris: Lun Mar 21, 2011 1:49 pm
de ioan_savin
gradinita PP 9

Re: Ziua Mondială a Apei la APAVITAL SA Iasi

MesajScris: Lun Mar 21, 2011 1:50 pm
de ioan_savin
gradinita PP 9

Re: Ziua Mondială a Apei la APAVITAL SA Iasi

MesajScris: Lun Mar 21, 2011 1:51 pm
de ioan_savin
gradinita PP 9

Re: Ziua Mondială a Apei la APAVITAL SA Iasi

MesajScris: Lun Mar 21, 2011 1:52 pm
de ioan_savin
gradinita PP 9